fbpx

Új, UF 1602-es

Írta: Szerkesztőség - 2019 június 06.

Az AMAZONE mostantól kibővíti UF 02-es függesztettpermetezőgép-kínálatát az UF 1602-vel, amely ISOBUS-kompatibilis. Az 1600 l-es nettó tartálytérfogattal és a tényleges 1700 l-es tartálytérfogattal az UF 1602-es az összes 15-30 m-es Super-S2-állványzatra felszerelhető.

Az UF 1602-est egy speciálisan kialakított, kedvezőbb súlyponttal rendelkező polietilén tankkal szerelték fel. A sima tartályfalak lehetővé teszik az effektív külső és belső tartálytisztítást.

Az UF 1602-es permetlé-körforgásának vezérlését a központi SmartCenteren keresztül lehet elvégezni. Ezt szenynyeződéstől és fröccsenő folyadéktól védve, egy nagy lengőajtó mögött, a gép bal oldalán helyeztük el. E mögött az ajtó mögött, a beállítóközpont mellett található meg az új, nagy teljesítményű, 60 l-es keverőtartály. A kúpos kialakítás és a nagy felszívóteljesítmény teszi lehetővé a gyors, zavarmentes és maradék nélküli kiürítést. Akár granulátumokat is – mint a keserűsók – a felszívónyílásban található keverő-fúvókának és a nagy teljesítményű körvezetéknek köszönhetően, problémamentesen be lehet öblíteni A folyadék-körforgás automatizálása és távirányítása érdekében az UF 1602 az opcionális Comfort-Paketet kínálja. Ez alapként tartalmazza a felszívás automatikus leállítását és opcionálisan a külső nyomóágról történő feltöltés leállítását, miközben az alkalmazás automatikusan szabályozza a tartály töltöttségének megfelelően a keverőszerkezetet.

Új, Amazone UF 1602-es függesztett permetezőgép

A töltöttség csökkenésekor csökken a keverőszerkezet teljesítménye, a teljes leállásig. Ezen túlmenően ennek a csomagnak része az automatikus keverőszerkezet-szabályozás. Ha nagyobb kiszórási mennyiségre van szükség a szórókeretnél, akkor a keverőszerkezet-vezérlés automatikusan visszaállítódik. Amint a fordulóknál ismét az összes szórófej zárva van, a keverőszerkezet ilyenkor teljes teljesítménnyel dolgozik.

Az alkalmazás után a Comfort-Paket lehetővé teszi a teljesen automatikus tisztítást, amit a traktor vezetőfülkéjéből lehet távirányítani.

Az UF 1602-nél lehetőség van az FT 1001 mellső tank használatával a térfogatot 1000 l-rel megnövelni. A FlowControl+ segítségével a mellső tank az UF 1602-es folyadékkörforgásának a részévé válik. A folyadék áramoltatása a töltés és az alkalmazás idején a mellső tank és a hátsó tank között teljesen automatikusan történik. Hála ennek az automatizálásnak, a vezető ugyanúgy dolgozik, mintha egy tartály lenne csak felszerelve.