fbpx

Új motorok, új érintőképernyős terminál és új zászlóshajó

Írta: Szerkesztőség - 2019 június 06.

A legmodernebb technológiájú Stage V fokozatú motorok tovább fokozzák a Massey Ferguson új MF 7700 S modelljeinek teljesítményét. Minden modellt AGCO Power motorok hajtanak, amelyek egy egyszerű, teljesen karbantartásmentes rendszerrel felelnek meg a Tier V károsanyag-kibocsátási szabvány előírásainak.

A SIMA kiállításon, február 24-én, Párizsban bemutatott három új modell a 165 lóerős MF 7716 S, a 180 lóerős MF 7718 S és a teljesen új, 190 lóerős MF 7719 S. A motor teljesítményszabályozása (EPM) a modelltől függően 20-30 lóerő többletteljesítményt biztosít.

„A kiváló teljesítmény-tömeg aránnyal az új MF 7700 S traktorok tökéletesen kiegyensúlyozott és nagyon fejlett csomagban nyújtanak koncentrált teljesítményt” – mondta Francesco Quaranta, a Massey Ferguson európai és közel-keleti értékesítési, marketing- és termékmenedzsmentjének alelnöke.

„Ezek a gépek ideálisak azoknak a fejlődéssel lépést tartó gazdálkodóknak és bérvállalkozóknak, akiknek olyan traktorra van szükségük, amely a precíziós technológiát nagy teherbírással tudja ötvözni, és amely nagyon sokoldalúan használható” – tette hozzá.

A Massey Ferguson valaha is használt legtakarékosabb és legtisztább motorjai mellett az új MF 7700 S traktorok számos új, iránymutató jellemzőt kínálnak. Ezek közé tartozik az év során az 1,95 m átmérőjű hátsó gumiabroncsok felszerelésének lehetősége, a SuperECO-Dyna-6 sebességváltó és a nagyobb hasznos terhelhetőségi kapacitás. Az MF 8700 S sorozatból ismert Massey Ferguson Datatronic 5 érintőképernyős terminál az exkluzív modelleken alapkivitelben, az Efficient változatban pedig opcióként kapható.

Az új modellek élén az MF 7719 S áll, amely alapkivitelben a Massey Ferguson fokozatmentes Dyna VT sebességváltójával van felszerelve. A teljesítményt egy új, 6,6 literes, 190 LE teljesítményű AGCO motor biztosítja. A motor teljesítményszabályozása (EPM) további 30 lóerős teljesítménynövelést biztosít a TLT-vel végzett, ill. a szállítási munkák során.

A többi új MF 7700 S traktorhoz hasonlóan akár 1,95 m átmérőjű, 650/95 R42 méretű gumiabroncsokkal is fel lehet szerelni, ami jobb vonóerőt biztosít alacsony talajnyomás mellett. A teljesítmény-tömeg arány és a figyelemre méltó 14 tonna össztömeg lehetővé teszi, hogy növelje a hasznos terhelhetőségét, ami javítja a hatékonyságot, például az első és hátsó munkaeszköz kombinálásakor.

A Stage V előírásoknak megfelelő intelligens és hatékony AGCO POWER motorokról: minden új MF 7700 S traktor modern, 6,6 literes, hathengeres AGCO POWER motorokkal működik. Ezek a motorteljesítmény-menedzsmentet (EPM) használva 5 lóerővel többet termelnek, mint az elődeik, amely az MF 7716 S esetében 20 LE boost teljesítménynövelést, valamint az MF 7718 S és az MF 7719 S esetén bőséges 30 LE teljesítménynövelést biztosít. A Massey Ferguson a legújabb, rendkívül igényes, Stage V. károsanyag-kibocsátási szabványokat továbbra is karbantartást nem igénylő technológiával teljesíti, amelyet a traktor teljes élettartamára terveztek. Kívülről alig látható változás, ügyeltek, hogy ne befolyásolják az MF 7700 S traktorok vezetőfülkéből nyíló, kiváló kilátását. A kipufogó is valóban lényegesen vékonyabb, mint az előző modellek esetében.

Az MF 5700 S sorozattal bevezetett díjnyertes all-in-one rendszerhez hasonlóan ez az új Stage V változat ugyanazzal a beépített dízeloxidációs katalizátorral (DOC) és szelektív katalitikus redukciós (SCR) technológiával, valamint katalitikus koromleégető rendszerrel (SC) rendelkezik, valamennyi ugyanabban az egységben kombinálva. Az automatikus és passzív regenerálás, amely nem fogyaszt külön üzemanyagot, lehetővé teszi a Massey Ferguson számára, hogy megőrizze a kategóriájában elért nagyon jó üzemanyag-fogyasztási értékeket.

A gazdaságos használhatóság alacsony üzemi költségeket biztosít: a gazdaságosságot tovább javítja a motor 600 órás karbantartási ciklusideje és az új, karbantartást nem igénylő hidraulikus szelephézag-állítás (hidrotőke), amely automatikusan optimalizálja a beá llítást. Az alacsony üzemanyag-fogyasztás, az egyszerű karbantartás és a magas hatásfok csökkenti az üzemeltetési költségeket.

Az MF 7716 S és az MF 7718 S modellekhez kapható Dyna-6 Semi-Powershift sebességváltó most új Super ECO rendszert tartalmaz a gazdaságosság javítása érdekében (2019 júniusától elérhető). Ez üzemanyagot takarít meg azáltal, hogy a 40 km/h maximális sebességet 1500 min-1 fordulatszámon, az 50 km/h sebességet 1800 min-1 fordulatszámon éri el, így ez akár 17%-kal is kevesebb lehet, mint az elődje esetében.

Abszolút biztonság: az új MF 7700 S modell jelenleg alapkivitelben az MF Care csomaggal kapható. Ez garantálja az ügyfél számára azt a bizonyosságot, hogy ismeri a teljes használati időszak összköltségét, és így biztosan tud vele tervezni. Az egyes piacokon elérhető különleges értékesítési ajánlatok keretében ez akár 5 év/2400 órás garanciabővítést is jelenthet, amit vonzó finanszírozási tervekkel kombinálnak.

A Datatronic 5 most már az MF 7700 S sorozatban is megtalálható: a Massey Ferguson egyszerű, ISOBUS-kompatibilis Datatronic 5 terminálja az összes új Exclusive MF 7700 S modellnél az alapkivitelhez tartozik, és opcionális az Effi cient változatoknál. Ez lehetővé teszi az átfogó traktor- és gépvezérlést, és biztosítja, hogy az üzemeltető a lehető legtöbbet hozza ki befektetéséből.

Az áttekinthető, 9 coll méretű érintőképernyő, amely ugyanolyan könnyen használható, mint bármely tablet vagy okostelefon, segít a traktorvezetőnek, hogy gyorsan és ösztönösen hívja be a beállításokat, és szükség szerint változtassa őket: 3 művelethez és paraméterhez állítható be maximum érték. A terminál ISOBUS-kompatibilitása tökéletes összhangban van a hasonlóan kompatibilis Multipad joystick-kal. Ez lehetővé teszi a járművezető számára, hogy az ergonomikusan kialakított karon akár 10 gombhoz is hozzárendeljen egyet-egyet a csatlakoztatott eszköz funkciói közül, ami nagyobb kényelmet és hatékonyságot biztosít.

A Datatronic 5 minden MF precíziós gazdálkodási megoldást képes kezelni, beleértve a Massey Ferguson MF Auto Guide nyomvonalkövetését. A „Go mód” funkció a tapasztalatlan vezetők számára is lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen beállíthassák a vezetővonalakat, és munkaidőt takarítsanak meg.

Az MF AutoGuide nyomvonalkövető rendszeren kívül más, az MF-technológia portfóliójából származó, egyedi megoldások is választhatók, mint például az MF Section Control.