fbpx

Okos francia

Írta: Szerkesztőség - 2019 július 24.

HOBBI Csúcsmodell | Replicagri Renault 120-54 Nectra

A Replicagri végre megjelentette a Renault 54-et, Nectra luxusváltozatként. Azonnal megvizsgáltuk a párizsi SIMA kiállításon.

Akinek a cikk szerzőjéhez hasonlóan a korlátozott darabszámú „90 éves Renault traktorok” kiadás a 155-54 Nectra modellel együtt túl drága és ormótlan volt, most már elégedett lehet a luxus Renault 1/32-es megfizethető szóló változatával. A SIMA kiállításon meglátva azonnal meg is vettük – és Németországba „importáltuk”. A kivételes darab természetesen a megfelelő internetes boltokban is megvásárolható, 54 és 60 euró közötti áron. A kivitelezés nagyon jó, kivéve a ragasztós ujjlenyomatokat a kiállított darab szélvédőjén. A Replicagri vállalattól megszokott módon mindkét ajtó nyitva van, a kabinban megtalálható a megfelelő színkombináció a fekete bőrüléssel. A hátsó függesztőszerkezet Siku-kompatibilis, az elülső tengely kormányzott és lengő.

Az eredeti

A francia autók és haszongépjárművek tervezése mindig különleges. Ez a helyzet a Renault agriculture márkájú traktorok esetében is, amelyek gyártási helye Le Mans volt, amíg a Claas át nem vette az előállításukat. Az 54-esek, TX és a TZ változatban az 1990-es években még Németországban is formálták a mezőgazdaság képét. Különösen ritka és nemes a Nectra speciális modellje bőrkárpitozással, sötétített ablakokkal és különleges színnel – valamint az akkoriban nagyon modern 3 fokozatú, terhelés alatt kapcsolható váltóval.

motor: MVM 226-6; 6,2 l

teljesítmény: 81 kW/110 LE

sebességváltó: GIMA 24/8 LSVmax: 40 km/h

üzemtömeg: 5,4 tonnától

És mit gondolunk róla?

a Nectra első nem limitált másolata

részletes, mégis erős, szilárd

mindkét ajtó nyitható

a vezetőfülke belseje hű az eredetihez

reális ár

a visszapillantó tükör nagyon törékeny

SIKER: A „normál” sárga színű Renault traktorokat a Replicagri már szépen kialakította. Emellett a Nectra is szemet gyönyörködtető, különösen azért, mert a vezetőfülke belsejét az eredetihez igazították. Az 55 euró alatti ár rendkívül méltányos.

 

 

 

 

CÍMKÉK kiállítás